Hipnosi, en poques paraules

La hipnosi és un estat naturalment accessible per a TODES i que es pot desencadenar mitjançant la tècnica en un subjecte voluntari. El subconscient ocupa llavors més espai i pot expressar-se amb més llibertat, ja sigui en un context lúdic o terapèutic. La hipnosi obre un canal de comunicació amb el subconscient, que permet qüestionar-lo, obtenir respostes sobre el que passa "a l'interior" i resoldre conflictes inconscients.

El subjecte en tràngol no és inconscient ni manipulable a voluntat. Es troba en una relació de confiança i cooperació amb l’hipnotitzador, que es troba en un estat de reaccions automàtiques als suggeriments, tot conservant la capacitat de recuperar el control i retirar-se’n si vol. Si el subjecte decideix resistir-se per demostrar-se que és més fort, no hi pot haver sessió.

La hipnosi es presenta sovint com una teràpia una mica màgica que permet resoldre totes les preocupacions en dues sessions, per desgràcia és una visió falsa que provoca expectatives poc realistes i moltes decepcions en els clients. El nombre de sessions depèn de la tècnica de l'hipnotitzador, del nivell de cooperació del subjecte, però també de què causa la sol·licitud: darrere de la mateixa fòbia també pot ocultar una o més causes en dues persones diferents. No hi ha generalitats, sinó només cas per cas.

Indicacions

La hipnosi està especialment indicada per a la desprogramació de la conducta, l'alliberament d'emocions reprimides, el tractament de traumes, dol, fòbies, dolor crònic i, més generalment, trastorns psicosomàtics.

La pràctica de la hipnosi no entra en el camp de la medicina ni en el de la psicoteràpia: no es farà cap diagnòstic de possibles patologies. En cas de patologia coneguda, consulteu el vostre terapeuta abans de començar les sessions per assegurar-vos que no hi ha contraindicacions.

Finalment, les sessions d’hipnosi no poden substituir el seguiment terapèutic existent. MAI interrompre el tractament o el seguiment sense dir-ho al seu terapeuta.